MERSİN'İN KEREBİÇ TATLISI, RAMAZANIN VAZGEÇİLMEZİ

MERSİN'e özgü lezzetlerden kerebiç tatlısı, ramazan sofralarını süslüyor. Mersin'e özgü coğrafi işaret tescilli kerebiç tatlısı üreticileri, ramazan ayında yoğun mesai gerçekleştiriyor. Sindirim sistemini yormayan, hafifliği dolayısıyla ramazan ayının önemli tatlıları arasında yer alan kerebiç, kadınların ellerinde şekillenerek sofralara hazır hale getiriliyor. Hamurun irmik, yağ, karbonat ve şekerle yoğrulmasının ardından talebe göre fıstıklı ya da cevizli olarak hazırlanan tatlılar, üzerine çöven otu köklerinden yapılan kaymak konularak servis ediliyor. Ramazan tatlısı olarak çıkan kerebiç, yıllar içerisinde ünü artarak yılın her günü vatandaşların beğenisine sunuluyor. Türkiye'nin farklı illerine de gönderilen kerebiçe yurt dışından da yoğun talep geliyor.
Bu haber 2021-05-05 00:22:33 eklenmiştir

MERSİN'e özgü lezzetlerden kerebiç tatlısı, ramazan sofralarını süslüyor.

Mersin'e özgü coğrafi işaret tescilli kerebiç tatlısı üreticileri, ramazan ayında yoğun mesai gerçekleştiriyor. Sindirim sistemini yormayan, hafifliği dolayısıyla ramazan ayının önemli tatlıları arasında yer alan kerebiç, kadınların ellerinde şekillenerek sofralara hazır hale getiriliyor. Hamurun irmik, yağ, karbonat ve şekerle yoğrulmasının ardından talebe göre fıstıklı ya da cevizli olarak hazırlanan tatlılar, üzerine çöven otu köklerinden yapılan kaymak konularak servis ediliyor. Ramazan tatlısı olarak çıkan kerebiç, yıllar içerisinde ünü artarak yılın her günü vatandaşların beğenisine sunuluyor. Türkiye'nin farklı illerine de gönderilen kerebiçe yurt dışından da yoğun talep geliyor.

FISTIKLISI 90, CEVİZLİSİ 60 LİRARamazanda satışları büyük ölçüde artan kerebiçin fıstıklısının kilogramı 90 liradan, cevizlisi ise 60 liradan satışa sunuluyor. Yarım asırdan fazladır kerebiç üretimi ve satışı yapan Kerebiççi Hayri Usta, ramazan ayında üretimi iki katına çıkardı. Her gün kadınların sabahın erken saatlerinde başladıkları üretim, akşam saatlerine kadar sürüyor. Maske, eldiven ve hijyen kuralları çerçevesinde yapılan üretim sırasında kadınlar sosyal mesafeye de dikkat ediyor. Kerebiç satıcısı Pınar Tosunoğlu, "Kerebiç ramazan tatlısı olarak ortaya çıktı ancak şimdilerde yılın 365 günü üretim yapıyoruz. Talep çok iyi. Paket servis ve kargo ile hizmet veriyoruz. Hafif, hazmı kolay, lezzetli bir tatlı. Tüm vatandaşlarımıza afiyet olsun" dedi.

 


ETİKETLER :
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
ÇOK OKUNANLAR
SON YORUMLANANLAR

Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Reklam Alani


Mersin Ses Gazetesi
Copyright © 2021 Mersin Ses Gazetesi. Tüm hakları saklıdır.
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi