Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde İl Sağlık Müdürlüğü’nden ruhsatlı ‘İlk Yardım Eğitim Merkezi’ açıldı. Merkezde öncelikli olarak yurttaş odaklı hizmetlerde görev yapan belediye personeline ilkyardım eğitimi verilecek. Merkezde, talepte bulunan yurttaşlar da eğitim görebilecek ve eğitimi başarıyla tamamlayanlar Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı ilk yardım sertifikası almaya hak kazanacak. Eylül ayı itibariyle ilk yardım sertifikası olan personel, İlk Yardım Merkezi’nde güncelleme eğitimleri görmeye başladı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi bünyesinde İl Sağlık Müdürlüğü’nden ruhsatlı ‘İlk Yardım Eğitim Merkezi’ açıldı. Merkezde öncelikli olarak yurttaş odaklı hizmetlerde görev yapan belediye personeline ilkyardım eğitimi verilecek. Merkezde, talepte bulunan yurttaşlar da eğitim görecek ve eğitimi başarıyla tamamlayanlar Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı ilk yardım sertifikası almaya hak kazanacak.
İlk Yardım Eğitim Merkezi’nde katılımcılara, temel ilkyardım uygulamaları, hasta, yaralı ve olay yerinin değerlendirilmesi, temel yaşam desteği, kanamalar, yaralanmalar, yanık, sıcak çarpması ve donma durumlarında ilk yardım, kırık, çıkık ve burkulmalar, bilinç bozuklukları, zehirlenmeler, hayvan ısırıkları, göz, kulak ve buruna yabancı cisim kaçması, boğulma ve hasta taşıma teknikleri konularında ilk yardım eğitimleri verilecek.
Bakır: “Acil durumlarda her dakika insan hayatı için çok ciddi risk teşkil ediyor”
Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nda görev yapan Acil Tıp Uzmanı Dr. Bahar Gülay Çat Bakır, “Acil durumlarda müdahale edilmeden geçen her dakika insan hayatı için çok ciddi risk teşkil ediyor. Gerek ani kalp durmaları gerekse kanamalar ve diğer ilk yardıma ihtiyaç duyulan durumlarda, ilk yardım eğitimi alan kişilerin etkin müdahalesi hastanın hayata dönmesi, bu gibi durumların kişilerde kalıcı hasar bırakmaması açısından büyük önem arz ediyor. Biz de İlk Yardım Merkezi’mizi kurarken bu gibi durumlarda daha erken ve etkin müdahaleyi artırmayı amaçladık” dedi.